• Meniu
  • Meniu
Cand sa mergi in Bali

Cand sa mergi in Bali

Bali este o destinatie turistica exotica care dispune de un climat cald pe tot parcursul anului. Cu toate acestea, conditii meteorologice variaza in functie de sezon. Asa ca, pentru a-ti planifica vacanta de vis pe aceasta superba insula, este bine sa stii cand sa mergi in Bali.

Bali este o insula din Oceanul Indian care apartine de Indonezia. Fiind foarte aproape de Ecuator, Bali ofera mult soare si temperaturi placute pe toata perioada anului.

In medie, temperaturile anuale sunt cuprinse intre 24 °C si 33 °C, in functie de regiune si perioada.

In ultimii ani, Bali a devenit o atractie turistica. Oamenii vin aici pentru a se bucura de plajele cu nisip alb de pe malul Oceanului Indian, snorkeling, surfing si diverse alte activitati acvatice.

Totusi, Bali inseamna mai mult decat plaja!

Cu cat inaintezi inspre centrul tarii vei descoperi un relief muntos, terase de plantatii de orez si plantatii de cafea. Bali iti ofera turism cultural, gastronomie, plimbari prin natura, drumetii, obiective turistice, temple si excursii prin jungla.

Cand sa mergi in Bali?

Cand sa vizitezi Bali

Avand in vedere ca are o clima temperat-musonica, in Bali exista doua anotimpuri: uscat si umed.

Vremea variaza in functie de aceste doua sezoane, fiind decisive pentru a planifica cand sa calatoresti in Bali.

Sezonul uscat dureaza din luna mai pana in luna octombrie. In aceasta perioada vremea este placuta, nu este foarte cald, iar precipitatiile sunt reduse.

Sezonul umed dureaza din luna noiembrie pana in luna aprilie. In aceasta perioada umiditatea este foarte ridicata, iar precipitatiile sunt foarte frecvente.

Asa ca, pentru a-ti planifica cand sa calatoresti in Bali, este important sa stii care sunt conditiile meteorologice pentru fiecare luna din an.

Ianuarie

Luna ianuarie in Bali este destul de calduroasa si cu o umiditate crescuta.

Vremea este destul de  buna, variind de la o regiune la alta. In general, temperaturile pe timpul noptii ajung undeva la 24 ° C, iar maxima zilei este in jur de 32° C.

Cu toate ca apa are aproximativ 29° C , ianuarie nu este o perioada buna cand sa calatoresti in Bali daca vrei sa faci plaja.

Aflandu-se in sezonul umed, in luna ianuarie ploua in majoritatea timpului.

Februarie

La fel ca ianuarie, luna februarie ofera vreme destul de calduroasa in Bali. Temperaturile ajung la 24 ° C noaptea si 31 ° C pe timpul zilei.

Umiditatea este foarte ridicata, iar precipitatiile sunt aproape la fel de frecvente ca in luna ianuarie.

Chiar daca temperaturile sunt placute, nici luna februarie nu este cea mai potrivita perioada cand sa calatoresti in Bali.

Martie

Vremea in luna martie in Bali este asemanatoare cu cea din februarie, variind usor in functie de regiune. Umiditatea este in continuare ridicata, iar temperatura este cuprinsa intre 24-31 ° C.

Desi precipitatiile sunt usor mai reduse, pe parcursul lunii jumatate din timp ploua.

Daca vrei sa calatoresti in Bali in luna martie trebuie sa stii ca ar fi bine sa eviti orasul Negara si zonele invecinate cu acesta.

Vremea nu este foarte prietenoasa si nu se recomanda sa vizitezi aceasta regiune in luna martie.

Aprilie

Fiind ultima luna din sezonul umed, luna Aprilie este o perioada potrivita cand sa mergi in Bali. Vremea este frumoasa, cu temperaturi cuprinse intre 25-31 ° C care variaza in functie de zona.

In continuare ar fi de evitat zona Negara, iar in zonele muntoase din centrul insulei vremea se mentine inca umeda si mai rece.

In schimb, in celelalte regiuni vremea este numai buna pentru a-ti petrece o vacanta placuta in Bali. Soarele este mult mai prezent pe parcursul zilei, apunand putin dupa ora 18:00.

Umiditatea este inca ridicata, insa volumul precipitatiilor este mai redus. Desi sunt inca frecvente, ploile apar pe parcursul diminetii si sunt de scurta durata.

Mai

Luna mai semnifica inceputul sezonului uscat in Bali. Vremea este buna, iar precipitatiile sunt tot mai reduse.

Temperatura apei are undeva in jur de 28 ° C, vremea este insorita pe parcursul zilei cu maxime ce pot ajunge pana la 30 ° C. Noptile sunt placute cu temperaturi ce scad pana la 24 ° C.

Desi inca mai apar ploi scurte si racoroase in unele regiuni, luna mai se recomanda ca o perioada buna ca sa calatoresti in Bali.

Iunie

Luna iunie reprezinta perioada perfecta cand sa calatoresti in Bali, daca vrei o vreme numai buna pentru plaja.

Te poti bucura de zile calduroase cu temperaturi ce pot atinge maxima de 29 ° C si de apa calda perfecta pentru innot.

Riscul de precipitatii este redus, fiind asteptate ploi doar intre 4 si 9 zile pe parcursul lunii iunie. 

Soarele va fi prezent pe toata durata zilei si va apune in jur de ora 18:00. Serile sunt calduroase cu temperaturi care se mentin placute de pana la 25 ° C.

Iulie

Vremea in luna iulie este perfecta pentru plaja, fiind asemanatoare cu cea din luna iunie. Maxima pe timpul zilei se mentine la  28 ° C, temperatura apei este ridicata, iar serile sunt placute.

Zilele sunt insorite, iar precipitatiile tot mai reduse, in doar 2-4 zile pe parcursul lunii iulie existand sanse de ploaie.

In zonele muntoase riscul de precipitatii este mai ridicat, iar temperaturile sunt mai scazute. Cu toate acestea vremea este destul de buna pentru drumetii si plaja.

August

Vremea in luna august in Bali se mentine in continuare buna cu temperaturi de 29 ° C pe timpul zilei ce scad pana la 23 ° C noaptea.

Ziua este mai lunga, avand in vedere ca soarele apune un pic peste ora 20:00. Precipitatiile sunt tot mai reduse, cu risc de ploi scurte cuprinse intre 1-3 zile pe parcursul lunii.

Septembrie

Luna septembrie este perioada cea mai recomandata cand sa mergi in Bali.

Vremea este placuta in toate zonele de pe insula, atat pentru a vizita obiectivele turistice, cat si pentru a te relaxa la plaja.

Temperatura zilei ajunge pana la 30 ° C, noptile sunt placute, iar precipitatiile foarte reduse.

Zilele sunt insorite cu cer albastru care iti vor permite sa te bucuri de culoarea superba a apei Oceanului Indian.

Octombrie

In luna octombrie temperaturile incep sa creasca pe parcursul zilei, ajungand la maxime de pana la 32 ° C pe timpul zilei.

Zilele sunt insorite si senine, temperatura apei este ridicata, astfel vremea se mentine inca placuta si perfecta pentru plaja.

Soarele apune imediat dupa orele 18:00, iar noptile sunt usor mai racoroase. De altfel, fiind ultima luna din sezonul uscat, in octombrie riscul de precipitatii creste.

Astfel, exista sanse de ploi torentiale si scurte ca durata, intre 3 si 8 zile pe parcursul lunii.

Noiembrie

Luna noiembrie marcheaza inceputul sezonul umed. In aceasta perioada riscul de precipitatii este in crestere, la fel si temperaturile.

Ploile sunt torentiale si de scurta durata, iar maxima zilei poate sa ajunga si pana la 33 ° C.

Cu toate acestea, temperatura si precipitatiile variaza in functie de regiuni. Vremea nu este prietenoasa in Negara si Gilimanuk.

Decembrie

Daca vrei sa calatoresti in Bali pentru o vacanta exotica in luna decembrie, trebuie sa stii ca te poti astepta la zile calduroase si nopti placute.

Temperaturile ajung pana la 32 ° C ziua si 24 ° C noaptea.

Cu toate acestea, umiditatea este ridicata, la fel si nivelul precipitatiilor. Ploile sunt scurte ca durata, insa destul de frecvente, deoarece ploua in aproape jumatate din timpul lunii.

In concluzie, cand e bine sa mergi in Bali?

Cand sa calatoresti in Bali

Fiecare sezon are specificul lui, iar Bali este o destinatie care poate fi vizitata pe tot parcursul anului. Cu toate acestea, in functie de activitatile pe care vrei sa le desfasori si regiunea pe care o vizitezi, unele perioade sunt mai potrivite.

Pentru a te bucura de toate oportunitatile pe care ti le ofera aceasta insula, perioadele potrivite cand sa mergi in Bali se recomanda a fi in lunile Aprilie, Mai, Septembrie sau Octombrie.

In aceste perioade, temperaturile sunt placute in toate zonele, fiind ideale pentru a vizita obiectivele turistice, sa faci drumetii, dar si sa te relaxezi la plaja.

De altfel, pe tot parcursul sezonului uscat poti sa calatoresti in Bali, fiind perioada care atrage cei mai multi turisti.

Daca vrei sa iti petreci vacanta la malul oceanului, cele mai indicate luni pentru a merge in Bali sunt Mai, Iunie si Iulie.

Te vei bucura de zile insorite, temperaturi suportabile si precipitatii reduse, vreme numai buna pentru plaja si diverse alte activitati acvatice.

Sezonul umed este perioada cand e bine sa mergi in Bali daca vrei sa profiti de preturi mai mici si nu vrei sa te ingramadesti cu invazia de turisti din sezonul uscat.

Desi ploua des, precipitatiile nu dureaza mult, asa ca poti vizita diverse obiective turistice, te poti plimba prin natura, te poti rasfata cu diverse masaje balineze si poate chiar reusesti sa te relaxezi la plaja, atunci cand nu ploua.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *