• Meniu
  • Meniu
Cand sa mergi in Thailanda

Cand sa mergi in Thailanda

In Thailanda vremea este calda pe tot parcursul anului. Cu toate acestea, in functie de sezon si de regiune, te poti confrunta cu temperaturi sufocante si ploi frecvente, aspecte esentiale de luat in calcul pentru a alege cea mai buna perioada cand sa mergi in Thailanda.

Situata in Asia de Sud-Est, Thailanda este o destinatie exotica care atrage multi turisti.

Este renumita pentru insulele din Golful Thailandei si Marea Andaman cu plaje superbe si peisaje care iti taie respiratia.

Thailanda te fascineaza cu apele sale cristaline, nisipuri fine, palmieri, paduri tropicale, cascade, stanci, pesteri si varfuri muntoase.

De asemenea, are o cultura bogata, obiective turistice, temple budiste si gastronomie ispititoare.

Pentru a te bucura din plin de tot ceea ce iti ofera aceasta tara este foarte important sa stii cand sa calatoresti in Thailanda.

Cand sa mergi in Thailanda?

Cand sa calatoresti in Thailanda

In Thailanda clima este tropicala, fiind influentata sezonier de prezenta musonilor. Astfel, Thailanda are trei sezoane: sezonul uscat (rece), sezonul cald si sezonul umed (ploios).

Sezonul uscat (rece) incepe in luna noiembrie si dureza apana in luna februarie. In general, vremea se caracterizeaza prin temperaturi usor mai scazute si sanse minime de precipitatii.

Sezonul cald dureaza din luna martie pana in mai. Vremea este foarte caldurosa cu temperaturi sufocante, in unele regiuni.

Sezonul umed (ploios) incepe din luna iunie si tine pana in noiembrie. Desi temperaturile sunt placute, ploua frecvent si abundent aproape peste tot in Thailanda.

Cu toate acestea, conditiile meteorologice variaza de la o regiune la alta. Asa ca, pentru a te decide cand sa mergi in Thailanda si care zona este mai favorabila,  este importanta sa afli cum arata vremea pentru fiecare luna a anului.

Ianuarie

In luna Ianuarie vremea este perfecta, fiind o perioada buna cand sa calatoresti in Thailanda. Soarele straluceste pe cer in mai toate zonele, iar temepraturile pot atinge maxime de 31-32 °C.

Cu toate acestea, in nordul tarii este un pic mai racoare, unde temperaturile pot ajunge pana la 28 °C.

Sansele de precipitatii sunt minime cam peste tot, mai ales in regiunile din nordul si centrul tarii unde ploua destul de putin. Totusi, exista sanse crescute de precipitatii pe Coasta de Est si insula Koh Samui.

Asa ca, in aceasta perioada poate nu este o idee buna cand sa calatoresti in Thailanda in aceste destinatii.

Februarie

Daca locuiesti intr-o zona unde este iarna si frig, poti sa planuiesti o escapada in Thailanda in luna februarie.

Vremea se mentine inca placuta, desi incepe sa se incalzeasca peste tot prin tara. Temperaturile sunt cuprinse intre 31-34 °C, fiind mai cald chiar si in regiunea de nord.

In luna februarie sansele de ploaie sunt in continuare reduse, mai ales in nordul tarii.

Martie

Luna martie este inceputul sezonului cald in Thailanda. Temperaturile cresc in toate zonele, mai ales in centrul si nordul tarii unde pot ajunge pana la 35-36 °C.

In restul regiunilor, vremea se mentine placuta cu temperaturi cuprinse intre 33-34 ° C.

Desi vremea este destul de calda, sansele de ploaie sunt usor mai ridicate decat in februarie, crescand chiar si in zonele de nord.

Aprilie

Aprilie nu este neaparat cea mai buna perioada cand sa mergi in Thailanda. Este o luna foarte calduroasa cu temperaturi ce mai cresc usor fata de luna martie pe tot teritoriul Thailandei.

Nivelul de precipitatii creste in mai toate zonele, existand 30% sanse de ploaie pe parcursul lunii.

Vremea este nevaforabila pentru plaja in regiuni precum Khao Lak, Krabi sau Phuke in aceasta perioada.

Mai

Daca vrei sa beneficiezi de preturi mai mici, dar inca de o vreme calduroasa, luna mai poate fi o perioada buna cand sa calatoresti in Thailanda.

Mai este ultima luna din sezonul cald, insa temperaturile scad usor in mai toate regiunile fata de luna aprilie.

Cu toate acestea, trebuie sa stii ca nivelul de precipitatii creste destul de mult pe tot teritoriul Thailandei.

Aproape jumatate din timpul lunii sunt asteptate ploi, cu precadere in zone precum  Khao Lak, Phuket, Udon Thani si Koh Samet.

Iunie

Luna iunie marcheaza inceputul sezonului ploios in Thailanda. Vremea se mentine inca buna pe tot teritoriul Thailandei cu temperaturi cuprinse intre 31-34 ° C, variind usor in functie de regiune.

Desi, nivelul precipitatiilor creste, ploile sunt asteptate dupa-amiaza si sunt scurte ca durata.  

Ca si luna mai, iunie poate fi inca o perioada buna cand sa mergi in Thailanda, mai ales pe costa de est unde nivelul precipitatiilor este mai redus decat in restul teritoriului.

Evita totusi zonele Khao Lak, Phuket sau Udon Thani, deoarece ploua destul de mult.

Iulie

Vremea este destul de calduroasa in luna iulie. Desi temperaturile mai scad usor, media este de aproximativ 31 °C.

Cu toate acestea, ploile se intetesc  pe parcursul lunii, fiind tot mai frecvente spre final. Asa ca, inceputul lunii iulie poate fi inca o perioada buna cand sa mergi in Thailanda. 

Insula Koh Samui poate fi cea mai buna optiune pentru aceasta perioada. Desi si aici nivelul precipitatiilor mai creste fata de luna iunie, ploua mai putin decat in alte regiuni.

In zone precum  Khao Lak, Phuket, Udon Thani sau Krabi ploua cel mai mult.

August

Luna August se afla in plin sezon ploios si nu se recomanda a fi o perioada buna cand sa mergi in Thailanda.

Temperaturile sunt inca ridicate pe tot teritoriul, insa precipitatiile sunt destul de frecvente. Ploua zilnic si abundent in Thailanda in aceasta perioada.

Dac totusi vrei sa calatoresti in Thailanda in luna august, orienteaza-te spre insula Koh Samui unde nivelul de precipitatii este cel mai redus de pe tot teritoriul.

Septembrie

In general, vremea in luna septembrie este asemanatoare cu cea din august. Nivelul precipitatiilor mai creste usor, septembrie fiind cea mai ploioasa luna din an.

Temperaturile sunt in continuare ridicate, insa ploile frecvente s-ar putea sa iti strice planurile de plaja.

Cu toate aceste septembrie poate fi o perioada buna cand sa mergi in Thailanda pentru a explora obiectivele turistice.

Octombrie

In octombrie vremea este tolerabila, temperaturile scad usor, mai ales in nordul Thailandei unde pot ajunge pana la 29 °C.

Peste tot, vremea se mentine calda cu maxime ce pot ajunge pana la 32 °C in Bankok.

Desi ploua frecvent in mai toate zonele, precipitatiile incep sa se reduca pe parcusrul lunii. Asa ca, sfarsitul lui octombrie poate fi o perioada buna cand sa mergi in Thailanda.

De exemplu, poti sa vizitezi orasul Udon Thani din regiune de nord-est a Thailandei unde precipitatiile sunt cele mai reduse din tara.

Noiembrie

Sezonul ploios a trecut, iar luna Noiembrie reprezinta prima luna din sezonul rece. Temperaturile sunt placute, 29  °C in nord si 30-31 °C in restul regiunilor.

Precipitatiile se reduc, iar vremea este insorita, dand startul vacantelor in Thailanda.

Cele mai bune optiuni pentru plaja in aceasta perioada sunt insula Koh Samet, Phuket sau Khao Lak.  Daca vrei sa vizitezi nordul tarii trebuie sa stii ca noptile sunt reci.

De altfel, evita insula Koh Samui deoarece precipitatiile sunt mult mai frecvente fata de restul tarii.

Decembrie

In Decembrie vremea este perfecta, fiind poate cea mai buna perioada cand sa mergi in Thailanda. Temperaturile sunt placute cu maxime de 30-31 °C peste tot, cu exceptie in nord unde scad pana la 28 °C.

Vremea este uscata, cu un nivel de precipitatii destul de scazut, mai ales in nordul si centrul tarii. Cu toate acestea, insula Koh Samui inregistreaza inca niveluri crescute de precipitatii.

In concluzie, cand sa calatoresti in Thailanda?

In concluzie, cand sa calatoresti in Thailanda

Perioada ideala cand sa mergi in Thailanda se recomanda a fi din luna noiembrie si pana in luna martie. Te vei bucura de vreme perfecta, mult soare si zile mai lungi.

Temperaturile sunt tolerabile si exista sanse reduse de precipitatii. Pe langa multe alte activitati, aceasta perioada iti va oferi peisaje superbe si deosebite.

Pe de alta parte, aceasta perioada atrage multi turisti, fiind sezon de varf in Thailanda. Asteapta-te  la aglomeratie si preturi mult mai mari atat la biletele de avion, cat si la cazare si mancare.

Daca planuiesti sa calatoresti in Thailanda in aceasta perioada ar fi bine sa iti faci rezervarile din timp. 

Nu uita ca in nord temperaturile sunt usor mai scazute, iar pe insula Koh Samui si celelalte destinatii de pe Coasta Golfului Thailandei ploua mai mult in lunile noiembrie, decembrie si ianuarie!

Alte perioade bune cand sa mergi in Thailanda mai pot fi din luna aprilie pana in luna iunie si luna octombrie. Aceste sezoane intermediare pot fi o optiune buna daca vrei sa eviti aglomeratia si preturile ridicate din sezonul de varf.

In aceste perioade temperaturile sunt destul de ridicate pe intreg teritoriul Thailandei, usor mai scazute in Octombrie. Cu toate acestea, vremea capricioasa s-ar putea sa iti dea peste cap unele planuri de vacanta.

Incepand cu luna iulie si pana in septembrie nu este o perioada recomandata cand sa mergi in Tahilanda. Fiind extrasezon, preturile sunt mai mici si sunt foarte putini turisti.

Totusi, ploua foarte mult in aceasta perioada, iar acest lucru inseamna ca trebuie sa fii flexibil in ceea ce priveste planurile de vacanta. Vremea capricioasa poate duce la inchiderea unor insule si anularea unor excursii.

Daca totusi vrei sa calatoresti in Thailanda in sezonul ploios cea mai buna alegere poate fi insula Koh Samui si celelelate destinatii de pe Coasta de Est a Thailandei , unde precipitatiile sunt mai reduse.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *