• Meniu
  • Meniu
Obiective turistice Viena

Obiective turistice Viena

Viena este capitala Austriei si unul dintre cele mai importante centre culturale din Europa. Orasul este strabatut de fluviul Dunarea care ii confera un farmec aparte. Avand o istorie bogata si o arhitectura spectaculoasa, vei descoperi numerose obiective turistice in Viena care cu greu pot fi cuprinse intr-un city break.

Timp de secole, Viena a fost orasul de resedinta a Casei de Habsburg care i-a lasat mostenire un vast patrimoniu cultural.

Acestea sunt evidentiate si astazi prin numerosele palate impunatoare, muzee impresionante, expozitii de arta valoraose, sali exceptionale de opera si teatru.  

Viena este un oras cosmopolit care si-a pastreaza mult din farmecul de alta data. Cladiri istorice, trasuri trase de cai, restaurante renumite, cafenele faimoase si gastonomia specifica, sunt doar cateva dintre numerosele atractii turistice din Viena.

Fie ca esti doar in trecere sau petreci aici mai multe zile, ai la dispozitie foarte multe locuri de vizitat in Viena. Daca ai mai mult timp la dispozitie poti sa explorezi si alte obiective turistice din tara. Gasesti mai multe detalii in articolul locuri de vizitat in Austria.

1. Catedrala Sfantul Stefan

Catedrala Sfantul Stefan

Situata in centrul istoric al orasului, Catedrala Sfantul Stefan este unul dintre cele mai reprezentative obiective turistice din Viena. Construita in stil gotic din calcar, Catedrala Sfatul Stefan este un edificiu grandios.

Turnurile si acoperisul cu tigla multiplu colorata fac ca superba Catedrala Sfatul Stefan sa fie unul dintre cele mai emblematice atractii turistice din Viena.

Turnul de Sud ( Steffl, cum il numesc localnicii), inalt de 136 de metri, poate fi vizitat daca te incumeti sa urci 343 de trepte. Odata ajuns sus vei avea parte de una dintre cele mai spectaculoase panorame asupra intregului oras.

In Turnul de Nord inalt de aproximativ 68 de metri se afla renumitul clopot Pummerin la care poti sa ajungi urcand cu liftul. Interiorul Catedralei Sfatul Stefan este la fel de impresionant ca si exteriorul.

Nu poti sa ratezi catacombele, altarele si multe alte artefacte care reprezinta o adevarata incantare.

2. Casa Mozart

Casa Mozart

La doar 300 de metri distanta de catedrala Sfatul Stefan se afla Casa Mozart, situata pe strada Domgasse, numarul 5. In scurta sa viata de numai 35 de ani, Wolfgang Amadeus Mozart a locuit la aceasta adresa din Viena din anul 1784 pana in anul 1787.

Daca te afli in zona merita sa faci o incursiune in viata unuia dintre cei mai mari si talentati compozitori ai lumii. Desi Mozart a locuit la etajul unu, intrega cladire serveste ca muzeu dedicat lui.

Perioada in care a locuit in aceasta casa din Viena a fost foarte infloritoare pentru Mozart. El a compus multe dintre capodoperele sale, printre care si celebra opera „Nunta lui Figaro”.

3. Opera de Stat din Viena

Opera de Stat din Viena

Una dintre cele mai frumoase cladiri si unul dintre cele mai spectaculoase locuri de vizitat in Viena este Opera de Stat. Situata intr-o cladire magnifica construita in 1869, Opera de Stat din Viena este una dintre cele mai importante si prestigioase din intreaga lume.

Opera de Stat din Viena gazduieste anual numeroase spectacole. Cei mai renumiti solisti, dirijori, compozitori si balerini din lume ofera momente spectaculoase pe scena Operei din Viena.

Poti sa vizitezi grandiosul interior al Operei daca iti cumperi un bilet la unul dintre multele spectacole. In cazul in care nu esti interesat, merita sa faci o plimbare pentru a admira cladirea din exterior. 

4. Strada pietonala Kärntner (Kärntner Strasse)

Strada pietonala Kärntner

Kärntner Strasse este cea mai populara strada pietonala din centrul Vienei. Nu poti sa te afli in oras fara sa nu faci o plimbare pe aceasta eleganta strada.

Pornind de la Opera de Stat si pana la Catedrala Sfatul Stefan te poti plimba pe strada pietonala Kärntner Strasse, unul dintre cele mai atractive locuri de vizitat in Viena.

Pe acesta celebra strada vei putea admira cladiri grandioase ce dateaza din secolul al XVIII-lea si care adapostesc astazi magazine celebre, hoteluri luxoase, cafenele si restaurante.

Chiar unde incepe zona pietonala dinspre Opera, pe colt, se afla situat Hotelul Sacher care a apartinut fiului inventatorului faimosului desert Sachertorte. Celebrul tort de ciocolata este o specialitate vieneza pe care poti sa il degusti la cafeneaua Hotelului Sacher.

Numeroase magazine ale unor marci de renume se afla situate pe Kärntner Strasse, fiind una dintre cele mai renumite zone de shopping din Viena. Insa, nu trebuie neaparat sa vii aici ca sa faci cumparaturi, ci poti doar sa cutreieri pe Kärntner Strasse si pe aleile invecinate.

5. Palatul Imperial Hofburg

Palatul Imperial Hofburg

Palatul Imperial Holfburg este unul dintre cele mai reprezentative obiective turistice din Viena. Acest spectaculos palat are o importanta isorica semnificativa.

Timp de sase secole, Palatul Imperial Holburg a deservit ca resedinta pentru conducatorii Imperiului Habsburgic, iar astazi este resedinta oficiala a presedintelui Austriei.

Cu o intindere vasta, Palatul Imperial Holburg este un comlex impresionant de cladiri care imbina mai multe stiluri arhitecturale din diferite perioade. Adaposteste peste 2.500 de camere in care au locuit candva familiile imperiale.

Poti sa faci un tur in interiorul Palatului Imperial Holfburg unde vei avea posibilitatea sa vizitezi apartamentele imperiale, Camera de Argint, Capela Imperiala si Tezaurul Imperial.

Unul dintre cele mai importante atractii turistice situat in Palatul Holfburg este Muzeul Sisi unde sunt expuse obiecte care au apartinut faimoasei Imparatese  Elisabeta.

6. Palatul Schönbrunn

Palatul Schönbrunn

Palatul Schönbrunn reprezinta unul dintre principalele obiective turistice din Viena, fiind resedinta de vara a familiilor imperiale habsbugice. Construit initial in stil baroc, Palatul Schönbrunn este o cladire impresionanta care adaposteste 1.441 de camere.

Aici, Imparateasa Maria Teresa si predecesorii sai obisnuiau sa isi petreca lunile de vara. Palatul Schönbrunn este locul unde s-a nascut si a murit Imparatul Franz Joseph. Avand o asa importanta istorica, Palatul Schönbrunn se afla in topul celor mai spectaculoase locuri de vizitat in Viena.

Interiorul palatului Schönbrunn surprinde aspecte din felul in care familia imperiala isi ducea viata de zi cu zi. Poti sa vizitezi 40 de camere imperiale din interiorul Palatului Schönbrunn.

Cele mai importante atractii turistice sunt camerele in care a locuit candva Maria Teresa, Camera de lucru a imparatului Franz Joseph si dromitorul acestuia unde sa afla patul pe care imparatul si-a dat ultima suflare.

De altfel, te poti plimba prin parcul Palatului Schönbrunn, un loc imens si superb cu gradini imperiale grandioase in stil baroc. Tot aici poti sa vezi Casa cu Palmieri, Gradina Zoologica si Muzeul Copiilor un loc atractiv pentru cei mici.

7. Gradina Zoologica Schönbrunn

Gradina Zoologica Schönbrunn

Inaugurata la jumatatea anilor 1700, Gradina Zoologica Schönbrunn este cea mai veche din lume si unul dintre cele mai populare obiective turistice din Viena. Se afla situata in imediata apropiere a Palatului Schönbrunn si face parte din patrimoniul UNESCO.

De-a lungul timpului, Gradina Zoologica Schönbrunn a avut parte de multe reamenajari. Astfel ca, astazi este una dintre cele mai placute si moderne gradini zoologice din lume.

Daca te plimbi prin Gradina Zoologica vei putea remarca cladiri originale in stil baroc care s-au pastrat intacte peste timp. Una dintre acestea este si Pavilionul Imparatului  (Pavilionul Micului Dejun) unde te poti aseza pentru a lua masa sau sa bei o cafea.

Peste 700 de specii de animale din intreaga lume vor incata privirile tuturor celor care viziteaza Gradina Zoologica Schönbrunn.

Principalele atractii atat pentru cei mici, cat si pentru cei mari vor fi cu siguranta ursii panda, koala, gheparzii, tigrii, hipopotamii, elefantii, zebrele, girafele, ursii polari, focile sau pinguinii. 

In Gradina Zoologica Schönbrunn mai poti sa vizitezi Casa Padurii Tropicale, Casa Maimutelor, Casa Acvariilor si Terariilor unde poti sa vezi specii inedite de reptile si Ferma Tiroliana.

8. Palatul Belvedere

Palatul Belvedere

Palatul Belvedere se numara printre cele mai populare locuri de vizitat in Viena. A fost construit in prima jumatate a anilor 1700 pentru printul Eugen de Savoia. Palatul a fost resedinta acestuia, iar in prezent deserveste ca lacas cultural care gazduieste muzee si expozitii de arta valoroase.

Palatul Belvedere este format din doua superbe cladiri in stil baroc: Belvedere de Sus si Belvedere de Jos. Cele doua palate sunt unite de un parc grandios cu gradini spectaculoase, fantani arteziene, iazuri, cascade si statui.

Daca vizitezi Palatul Belvedere de Sus vei avea posibilitatea sa admiri una dintre cele mai valoroase galerii de arta. Pe langa fresce pe tavan, marmura si scuplturi de epoca, aici sunt expuse mai multe lucrari ale pictorului Gustav Klimt, printre care si celebra pictura „Sarutul”.

Palatul Belvedere de Jos a fost resedinta printului Eugen si gazduieste astazi expozitii de arta. Mai pot fi vizitate Orangeria si Gradjurile Palatului, unde poti sa admiri obiecte de arta medievala.

9. Primaria din Viena (Rathaus)

Primaria din Viena

Cladirea Primariei (Rathaus) este una dintre cele mai impresionante atractii turistice din Viena. Aceasta superba cladire a carei constructie a fost finalizata in anul 1883 impresioneaza prin arhitectura sa in stil neogotic si dimensiunile ei impunatoare.

Primaria din Viena se remarca printr-un turn inalt de aproximativ 98 de metri, in varful caruia se afla emblematicul monument Rathausmann. Interiorul Primariei este la fel de spaclaculos si poti sa il vizitezi insotit de un ghid.

In piata din fata Primariei se organizeaza numeroase evenimente, concerte si festivaluri. In sezonul de iarna, Piata Primarei (Rathausplatz) imbraca atmosfera de sarbatoare specifica Craciunului.

Aici se organizeaza unul dintre cele mai frumoase targuri de Craciun din Europa pentru care Viena este atat de renumita. 

De asemenea, in primele trei luni din an, in Piata Primariei se amenajeaza unul dintre cele mai mari patinoare in aer liber din lume.

10. Cladirea Parlamentului Austriei

Cladirea Parlamentului Austriei

Cladirea Parlamentului Austriei este de-a dreptul impresionanta. Acest superb edificiu construit in a doua jumatate a anilor 1800 se remarca printr-o arhitectura inspirata din stilul grecesc si un decor bogat.

Cladirea este decorata cu numeroase coloane corintice, reliefuri si statui din marmura. In primetrul din fata cladirii pot fi remarcate numerose statui, iar de o parte si de alta a scarilor care duc la intrarea in cladire se afla doua statui din bronz care reprezinta „Dresorul de cai”.

Principalul punct de atractie din fata cladirii Parlamentului este Fantana Atena (Athenebrunnen). In mijlocul fantanii se afla o statuie inalta de 4 metri a zeitei Atena la baza careia stau alte statui din marmura.

Cladirea Parlamentului Austriei este deschisa publicului larg si poate fi vizitata in interior.

11. Parcul Prater

Parcul Prater

Unul dintre cele mai populare locuri de vizitat in Viena este Parcul Prater. Infiintat pe un fost teren de vanatoare care a apartinut familiei imperiale, Parcul Prater se intinde pe o suprafata vasa si ofera numeroase posibilitati de agrement.

Parcul Prater poate fi vizitat atat pe timpul zilei, cat si noaptea, fiind un loc de agrement pentru intreaga familie. Cu mic, cu mare, oricine gaseste ceva pe placul lui pentru ca Parcul Prater ofera peste 250 de obiective de agrement.

Una dintre cele mai reprezentative este Roata Uriasa ce dateaza din 1897 si ofera o panorama superba asupra Vienei.

Adrenalina este la cote maxime daca alegi sa experimenteze caruselul cu lanturi, montagne-russe, turnul in cadre libera si multe altele.  Copiii pot alege sa se distreze intr-unul dintre multele atractii tematice din parc.

Tot in Parcul Prater poti sa vizitezi Muzeul Madame Tussauds unde sunt expuse figuri din ceara ale unor personalitati. In Parcul Prater sunt aplasate numeroase terase unde te poti aseza pentru a lua masa sau sa bei o bautura racoritoare.

De asemenea, poti sa te relaxezi in zona verde a parcului. Un spatiu vast plin de verdeata unde te poti plimba pe jos, cu bicicleta, poti sa faci jogging sau alte activitati in aer liber. Daca ai obosit, poti sa traversezi aceasta zona cu trenuletul Liliputbahn.

12. Turnul Dunarii (Donauturm)

Turnul Dunarii

Cu o inaltime de 252 de metri, Turnul Dunarii este cea mai inalta constructie din Austria si se numara printre cele mai atractive obiective turistice din Viena.

Situat in districtul Donaustadt, aproape de malul nordic al fluviului, Turnul Dunarii a fost inaugurat in anul 1964.

Turnul Dunarii atrage vizitatorii pentru privelistea pe care o ofera. In doar cateva secunde poti sa urci cu liftul la o inaltime de 150 de metri pe o terasa de unde vei avea parte de o priveliste panoramica asupra Dunarii si orasului.

Alte puncte de atractie sunt cafeneua si restaurantul din turn, situate la o inaltime de 160 de metri, respectiv 170 de metri. Poti sa servesti o cafea vieneza sau specialitati locale, in timp ce acestea se rotesc pentru ca tu sa te bucuri de o priveliste de 360° asupra intregului oras.

13. Cartierul Muzeelor ​​

Cartierul Muzeelor

Printre cele mai faimoase locuri de vizitat in Viena se numara si Cartierul Muzeelor. Deschis in 2001 intr-o cladire in care odinioara a servit drept grajduri regale, Cartierul Muzeelor a devenit un loc foarte indragit de localnici.

Cartierul Muzeelor reprezinta cea mai spectaculoasa zona culturala a orasului care ofera numeroase posibilitati de destindere.

Merita sa vizitezi renumitul Muzeu Leopold care se remarca printr-o impresionanta colectie de lucrari ale celor mai celebri artisti austrieci.

Un alt punct de atractie este si Muzeul de Arta Moderna (MUMOK) care cuprinde numeroase lucrari contemporane si moderne ale unor artisti de renume, printre care Pablo Picasso sau Andy Warhol.  

Dupa vizta la muzee, poti sa te relaxezi pe una dintre bancile amplasate in curtea interioara a Cartierului Muzeelor sau la una dintre terasele din zona.

14. Biserica Sfantul Carol (Karlskirche)

Biserica Sfantul Carol

Biserica Sfatul Carol a fost construita in prima jumatate a secolului al XVIII-lea in stil baroc in cinstea Sfatului Carlo Borromeo, un aparator impotriva ciumei. Acest edificiu religios se remarca printr-o cupola grandioasa situata in centru, inalta de 72 de metri.

La exterior, principalele puncte de atractie sunt cei doi stalpi spiralati situati de-o parte si de alta a intrarii in Biserica Sfantul Carol.

Cu o inaltime de 33 de metri, cei doi stalpi sunt construiti dupa modelul Columnei lui Traian din Roma.  In interior, Biserica Sfatul Carol este renumita pentru fresca superba din cupola.

15. Muzeul Albertina

Muzeul Albertina

Situat intr-unul dintre cele mai grandioase si mari palate in care au locuit candva familiile habsburgice, Muzeul Albertina este cu siguranta unul dintre cele mai valoroase obiective turistice din Viena.

Muzeul Albertina gazduieste capodopere de arta moderna. Daca esti pasionat de arta vei fi captivat de numeroase lucrari importante ale celor mai mari artisti precum Picasso, Monet, Cezanne, Modigliani, Kandinsky, Klimt si multi altii.

In magnificul Muzeu Albertina sunt expuse peste un milion de opere de arta si peste 65.000 de desene.

16. Teatrul National (Burgtheater)

Teatrul National (Burgtheater)

Teatrul National (Burgtheater)din Viena este cel mai important teatru din Austria si a devenit faimos in intreaga lume pentru spectacolele in limba germana.

Construita in 1776, cladirea a servit odinioara ca Teatru pentru curtea imperiala. Dupa ce a fost devastat aproape in totalitate de bombardamentele din 1945, Teatrul National a fost reconstruit si redeschis publicului in anul 1955.

Cladirea Teatrului National impresioneaza prin dimensiunea si frumuseatea ei. La exterior, se remarca prin ornamentele cu statui si portrete care intruchipeaza actori si dramaturgi celebri. 

In interior Teatrul National dispune de o sala imensa. Se poate remarca un decor superb si frescele de pe plafonul scarilor, pictate de celebrii frati Gustav și Ernst Klimt.

17. Muzeul de Tehnologie

Muzeul de Tehnologie

Printre multele muzee din capitala Austriei, Muzeul de Tehnologie se numara printre cele mai interesante obiective turistice din Viena. Deschis in anul 1918 la initiativa Imparatului Franz Josef, acest muzeu este un loc dedicat evolutiei si cunoasterii.

Muzeul de Tehnologie este o atractie atat pentru copii, cat si pentru adultii care vor afla intr-un mod practic principiile fizicii.

Acest muzeu face o incursiune in timp si expune evolutia mijloacelor de transport, de iluminare, de comunicare si informare. Aici vei descoperi tehnici de odinioara ale mineritului, instrumente muzicale vechi si multe alte expozitii.

Pentru cei mici Muzeul de Tehnologie dispune de locuri de joaca si alte activitati interactive.

18. Muzeul de Istorie Militara

Muzeul de Istorie Militara

O vizita la Muzeul de Istorie Militara te va ajuta sa afli si sa cunosti mai bine istoria Austriei. Chiar daca nu esti un mare pasionat de arme si istorie, te asigur ca nu vei regreta daca treci si acest muzeu pe lista ta de obiective turistice din Viena.

Muzeul de Istorie Militara iti pune la dispozitie numeroase exponate si o colectie impresionanta de arme folosite de armata austriaca in luptele si razboialele pe care le-a dus de-a lungul vremurilor. Aici ai posibilitatea sa vezi tancuri, avioane de epoca, medalii si uniforme militare.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *