• Meniu
  • Meniu
Locuri de vizitat langa Bucuresti

Locuri de vizitat langa Bucuresti

In timp ce capitala Romaniei este mai mereu aglomerata, este normal sa iti doresti din cand in cand o escapada. Din fericire, sunt multe locuri de vizitat langa Bucuresti unde te poti relaxa in timpul liber, departe de agitatia urbana.

Odinioara, teritoriul Bucurestiului si judetele limitrofe erau acoperite de Codrii Vlasiei. Aceasta zona impadurita a creat cadrul perfect pentru aparitia multor locuri de vizitat pe langa Bucuresti de care te poti bucura astazi.

In jurul Bucurestiului au fost ridicate manastiri, fortarete, conace si palate somptuoase. Majoritatea dateaza de secole si sunt monumente istorice.

Zona ofera o varietate de optiuni de agrement pentru toate gusturile si pentru toate varstele.

Daca multe locuri de vizitat in Bucuresti iti sunt deja cunoscute, s-ar putea ca imprejurimile sale inca sa te mai surprinda. Iata un ghid cu cele mai interesante locuri de vizitat aproape de Bucuresti.

1. Parcul Dendrologic Chitila

Parcul Dendrologic Chitila

Parcul Dendrologic Chitila se numara printre cele mai relaxante locuri de vizitat langa Bucuresti.

Este o oaza de liniste si de verdeata pe care o gasesti la doar 15 kilometri distanta de centrul capitalei.

Amenajat pe malul lacului Chitila, acest parc este locul ideal pentru o evadare din agitatia urbana. Zona este ingrijita, impanzita de multa vegetatie si iti ofera cateva optiuni pentru petrecerea timpului in natura.

Va fi o delectare sa te plimbi pe aleile din parc, sa te odihnesti pe una dintre bancile raspandite peste tot prin parc, sa admiri lacul si imprejurimile.

De asemenea, in cadrul parcului vei gasi spatii verzi unde poti sa te asezi si sa te relaxezi la un picnic.

Parcul Dendrologic Chitila este un loc potrivit pentru intreaga familie. Dispune de locuri de joaca pentru copii, inclusiv o tiroliana si aparate de fitness pentru adulti.

In plus, pe timpul verii, parcul gazduieste frecvent diverse festivaluri si evenimente.

Daca urmezi promenada care se intinde de-a lungul lacului, intr-o plimbare scurta si relaxanta ajungi in Padurea Chitila-Mogosoaia.

Poti sa cutreieri potecile din padure la pas sau cu bicicleta, in timp ce te bucuri de linistea si frumusetea acestui loc.

2. Parcul Mogosoaia

Parcul Mogosoaia

Pentru un iubitor de natura, Parcul Mogosoaia este unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat pe langa Bucuresti.

Se intinde pe o suprafata vasta, de-a lungul lacului Mogosoaia si ofera multe optiuni de agrement in aer liber.

Parcul Mogosoaia este locul perfect unde poti sa petreci o zi relaxanta impreuna cu familia. Te poti bucura aici de aer curat, multa verdeata, un lac frumos, o atmosfera linistita si multe activitati distractive.

In cadrul parcului sunt amenajate alei spatioase, loc de joaca pentru copii, zona pentru picnic, tarabe, restaurante si terase.

Poti sa inchiriezi biciclete, chiar si cu mai multe locuri, carturi si hidrobiciclete pentru o plimbare pe lac.

Daca esti pasionat de sporturi acvatice, Zumbaala Wake Park  iti ofera posibilitatea sa practici wakeboarding.

Tot aici te poti relaxa pe plaja de pe ponton, poti sa te plimbi pe lac cu caiacul, canoe sau cu placa stand up paddle.

3. Palatul Mogosoaia

Palatul Mogosoaia

Palatul Mogosoaia este o cladire istorica, in stil brancovenesc, ce dateaza de pe la inceputul secolului al XVIII-lea. Il gasesti in capatul Parcului Mogosoaia, situat pe malul lacului.

Palatul Mogosoaia a fost construit de Constantin Brancoveanu si timp de mai bine de un secol a apartinut familiei voievodului.

Ulterior, in prima parte a secolului al XIX-lea, a intrat in posesia familiei Bibescu, servind ca resedinta acestora.

Incepand din anul 1912 si pana in anul 1945 cand a fost nationalizat, Palatul Mogosoaia a fost resedinta printesei Martha Bibescu. Fiind o femeie frumoasa si influenta, multe personalitati de seama au trecut pragul palatului.

In prezent, Palatul Mogosoaia este unul dintre cele mai populare locuri de vizitat in apropiere de Bucuresti. Atrage vizitatorii datorita arhitecturii si trecutului sau istoric.

De asemenea, Palatul Mogosoaia este incadrat intr-un peisaj pitoresc care completeaza frumusetea locului.

Lacul si spatiile verzi din jur fac ca zona sa fie perfecta pentru plimbari relaxante.

4. Therme Bucuresti

Therme Bucuresti

Therme Bucuresti este un centru de wellness si relaxare potrivit pentru intreaga familie.

Este unul dintre cele mai mari centre de acest gen din Europa, situat in Balotesti, la vreo 20 de kilometri distanta de centrul capitalei.

Therme Bucuresti ofera vizitatorilor o gama variata de activitati de agrement pentru toate varstele.

Complexul dispune de numeroase piscine calde cu apa termala, tobogane acvatice, piscina cu valuri, saune tematice, paturi cu hidromasaj, parcuri si multe altele.

Acestea sunt amenajate intr-un cadru exotic, cu sute de palmieri, plante si vegetatie luxurianta. Pentru ca experienta sa fie completa, ai la dispozitie restaurante si baruri in piscina de unde poti sa iti comanzi o bautura rece.

Complexul Therme Bucuresti este impartit in trei zone, fiecare cu propriile atractii.

Zona Galaxy este destinata distractiei, fiind potrivita pentru familiile cu copii mai mici. In timp ce, zonele The Palm si Elysium sunt orientate spre wellness si relaxare.

Asa ca, daca vrei sa ai parte de o zi plina de distractii, iti recomanda sa pui Therme pe lista cu locuri de vizitat langa Bucuresti.

Ar fi bine sa eviti zilele de weekend sau de sarbatoare. De obicei, este foarte aglomerat, iar experienta se poate transforma intr-un mai putin relaxanta.

5. Edenland Park

Edenland Park

Tot in Balotesti, la vreo 8 kilometri distanta de Therme, se afla si Edenland Park. Vei gasi aici un parc de aventura, amenajat in padure.

Edenland Park este un loc minunat pentru o escapada in natura, alaturi de cei dragi. Parcul ofera o gama larga de activitati si jocuri, potrivite pentru toate varstele.

Printre atractii se numara traseele in copaci, echitatia, paintballul, atelierele de pictura, saritura de la 15 metri, tirul cu arcul, poligonul de airsoft si escaladele.

De asemenea,  poti sa joci o partida de minigolf, sa inchiriezi biciclete si sa vizitezi animalele din Zooland.

In incinta Edenland Park sunt amenajate terase si tarabe, unde poti sa savurezi preparate delicioase si bauturi racoritoare.

Daca vrei sa ramai peste noapte, te poti caza intr-una dintre casutele din copaci special amenajate.

6. Domeniul Stirbey

Domeniul Stirbey

Domeniul Stirbey este unul dintre cele mai cunoscute locuri de vizitat pe langa Bucuresti. Este situat la aproximativ 25 de kilometri distanta de centrul capitalei, in localitatea Buftea, pe malul lacului cu acelasi nume.

Palatul Stirbey a fost construit pe la mijlocul secolului al XIX-lea de domnitorul Barbu Dimitrie Stirbey. Pe domeniul Stirbey se afla si Capela Sfanta Treime, construita in stil bizantin intre anii 1850-1890.

Pe Domeniul Stirbey s-a refugiat Regina Maria in anul 1916, in timpul Primului Razboi Mondial. Un an mai tarziu, palatul a devenit resedinta comandantului trupelor germane, August von Mackensen.

In prezent, Domeniul Stirbey este o proprietate privata. Palatul gazduieste un restaurant si un centru de evenimente. Ceea ce il face si mai special este frumusetea locului care il inconjoara.

7. Manastirea Cernica

Manastirea Cernica

Printre cele mai populare locuri de vizitat aproape de Bucuresti se numara si Manastirea Cernica. Acest complex monahal este situat pe malul lacului Cernica, in partea sud-estica a orasului Pantelimon.

Pe aceste meleaguri, pe la inceputul secolului al XVII-lea, marele vornic Cernica Stirbei a ridicat o biserica care avea sa ii poarte numele, cu hramul Sfantul Nicolae.

Mai tarziu, pe la inceputul secolului al XIX-lea, biserica a fost puternic avariata si reconstruita din temelii de Staretul Timotei.

In prezent, Manastirea Cernica este un monument istoric.

Complexul cuprinde Biserica Sfantul Gheorghe, ridicata in anul 1842, Muzeul Manastirii, Casa memoriala a Sfantului Ierarh Calinic si Casa Memoriala a Sfantului Cuvios Staret Gheorghe si alte cateva cladiri.

Pe insula de pe lacul Cernica se afla Biserica Sfantul Nicolae, ridicata de staretul Timotei in anul 1815. In apropiere se afla Biserica Sfantul Lazar ce dateaza din anul 1804 si cimitirul Cernica unde isi duc somul de veci multe personalitati de seama.

Dupa ce ai vizitat manastirea poti sa cutreieri Padurea Cernica sau sa poposesti la unul din restaurantele din zona.

De asemenea, poti sa petreci cateva ore in parcul de aventura Extreme Park Cernica.

8. Manastirea Pasarea

Manastirea Pasarea

Manastirea Pasarea este situata pe malul drept al lacului Pasarea, in apropiere de comuna Branesti.

Pentru a ajunge aici ai de parcurs aproximativ 9 kilometri de la Manastirea Cernica si vrea 20 de kilometri din Bucuresti.

Actuala Biserica a Manastirii Pasarea dateaza din anul 1846 si a fost ctitorita de Sfantului Ierarh Calinic, Staret la Manastirea Cernica.

Acesta a construit noul lacas de cult in apropiere de o biserica de lemn construita in anul 1813 de staretul Timotei si distrusa de cutremurul din 1838.

Pe langa Biserica mare cu hramul Sfanta Treime, din ansamblul Manastirii Pasarea mai face parte o Biserica mai mica cu hramul Adormirea Maicii Domnului, situata in cimitir.

Aceasta a fost ridicata tot de Sfantului Ierarh Calinic, in anul 1834.

Manastirea Pasarea este un asezamant monahal de maici. Pe langa insemnatatea sa spirituala, este un lacas de cult frumos si primitor care iti umple sufletul de credinta si pace.

Daca vii o data aici, cu siguranta te vei reintoarce.

9. Manastirea Caldarusani

Manastirea Caldarusani

Manastirea Caldarusani se afla la aproximativ 40 de minute de mers cu masina din Bucuresti. Pentru a ajunge aici, urmeaza autostrada A3 si fa dreapta spre Moara Vlasiei, apoi continua drumul pana ajungi la manastire.

Manastirea Caldarusani este un monument istoric, situat pe o peninsula din largul lacului cu acelasi nume.

Se pare ca a fost ctitorita de domnitorul Matei Basarab si a primit hramul Sfantul Dimitrie. A fost imprejmuita de ziduri fortificate, avand un rol militar strategic pentru Tara Romaneasca. 

De altfel, pe langa insemnatatea sa spirituala, Manastirea Caldarusani a contribuit la dezvoltarea culturii si artei romanesti.

Aici a functionat o scoala de pictura, sculptura si o tipografie religioasa, unde a fost ucenic si Nicolae Grigorescu.

Cateva icoane pictate de acesta se afla in muzeul manastirii, alaturi de alte obiecte de arta bisericeasca.

Fara indoiala, Manastirea Caldarusani este unul dintre cele mai interesante locuri de vazut langa Bucuresti. Asa ca, fa-ti timp si vin-o sa o vizitezi!

10. Padurea si Lacul Snagov

Lacul Snagov

Dupa ce ai vizitat Manastirea Caldarusani, iti propun sa te deplasezi vreo 14 kilometri pana in comuna Snagov.

Situata pe malul lacului cu acelasi nume si marginita de paduri, aceasta localitate este unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat langa Bucuresti.

Sunt aproximativ 40 de kilometri din centrul capitalei pana in Snagov. Zona iti va oferi o escapada in mijlocul naturii, intr-o oaza de liniste si de verdeata. Snagov este locul perfect unde poti sa petreci o zi relaxanta in aer liber.

Principala atractie din zona este lacul Snagov, unul dintre cele mai mari si frumoase lacuri din Romania.

Aici poti sa te plimbi pe malul lacului, sa pescuiesti, sa te plimbi cu barca, salupa, hidrobicicleta, caiacul sau sa practici sporturi acvatice, cum ar fi schi nautic sau flyboarding.

De altfel, Padurea Snagov completeaza si ea farmecul acestei zone. Este o rezervatie naturala protejata, datorita numeroaselor specii de plante, flori si arbori.

11. Manastirea Snagov

Manastirea Snagov

Manstirea Snagov este situata pe o insulita a lacului Snagov. De pe mal ajungi la manastire tracand pe un pod metalic, iar peisajul este spectaculos.

Manastirea Snagov mai este numita Manastirea lui Vlad Tepes, deoarece se presupune ca aici ar fi fost inmormantat domnitorul.

Dincolo de acest aspect, manastirea este un loc incarcat de istorie, avand o mare insemnatate spirituala si culturala pentru Tara Romaneasca.

Cea mai veche atestare documentara a Manastirii Snagov dateaza din anul 1408, de pe vremea domnitorului Mircea cel Batran. Desi se pare ca pe acest loc ar fi existat un asezamant monahal cu mult timp inainte.

Mai tarziu, domnitorul Vlad Tepes a avut si el o influenta asupra aspectului bisericii Manastirii Snagov. Insa, aceasta a fost puternic avariata de un cutremur.

Biserica Manastirii Snagov pe care o vedem astazi a fost ctitorita de domnitorul Neagoe Basarab, intre anii 1517-1521. Este un lacas de cult mic, dar cochet care se remarca printr-o arhitectura bizantina.

Istoria bogata, importanta sa spirituala si culturala fac ca Manastirea Snagov sa merite inclusa pe lista cu locuri de vazut langa Bucuresti.

12. Palatul Snagov

Palatul Snagov

Palatul Snagov este si el un reper important din zona. Se afla in apropierea Manastirii Snagov, situat pe malul lacului.

Palatul Snagov a fost construit in jurul anilor 1930 pentru Printul Nicolae al Romaniei, dupa planurile arhitectei Henriette Delavrancea Gibory, fiica scriitorului Barbu Stefanescu Delavrancea.

Mai tarziu, prin jurul anilor 1980, Palatul Snagov a fost extins semnificativ de Nicolae Ceausecu. In prezent, palatul gazduieste un centru de evenimente somptuoase.

Cu toate acestea, Palatul Snagov este deschis publicului pentru vizitare. Pentru asta te sfatuiesc sa iti faci o programare in prealabil. Gasesti datele de contact aici.

13. Manastirea Tiganesti

Manastirea Tiganesti

Manastirea Tiganesti este situata la aproximativ 40 de kilometri distanta de Bucuresti, in comuna Ciolpani.

Daca vii aici, vei gasi un asezamant monahal foarte frumos si cochet care iti va umple sufletul de liniste si pace.

Biserica mare din cadrul Manastirii Tiganesti are hramul Adormirii Maicii Domnului. A fost construita in anul 1812, in stil neoclasic, pe locul unei biserici din lemn ctitorita de domnitorul Alexandru Voda Ipsilanti, in anul 1776.

Incepand din prima jumatate a secolului XX, in incinta Manastirii Tiganesti functioneaza un atelier de brodat si tesut unde maicutele confectioneaza vesminte bisericesti.

De asemenea, manastirea gazduieste un muzeu cu o colectie impresionanta de obiecte de cult pe care te sfatuiesc sa il vizitezi.

14. Muzeul-Atelier Scoala de la Piscu

Muzeul-Atelier Scoala de la Piscu

Muzeul-Atelier Scoala de la Piscu se afla la doar 2 kilometri distanta de Manastirea Tiganesti.

Fiind atat de apropiate, poti sa legi aceste doua locuri de vizitat langa Bucuresti intr-o scurta escapada din oras.

Apoi, ai putea sa continui plimbarea pe DN1 pana la Manastirea Turnu de Prahova sau spre alte locuri de vizitat langa Ploiesti

Muzeul-Atelier Scoala de la Piscu este o incantare pentru adulti, dar mai ales pentru copii. Este un proiect cultural si educativ care isi propune sa duca mai departe mestesugul olaritului, o traditie straveche a satului Piscu.

In cadrul muzeului, vizitatorii pot admira o colectie impresionanta de vase din ceramica. De asemenea, atat adultii, cat si copiii pot participa la ateliere de olarit, pictura si linogravura.

Daca vrei sa vizitezi Muzeul-Atelier Scoala de la Piscu, va trebui sa vii aici intr-o zi de weekend.

In cursul saptamanii poate fi vizitat doar de grupuri mai mari de 10 persoane, cu programare in prealabil. Gasesti mai multe informatii aici.

15. Manastirea Comana

Manastirea Comana

In judetul Giurgiu, la aproximativ 40 de kilometri distanta de Bucuresti, se afla Manastirea Comana. Este situata in comuna cu acelasi nume, pe malul raului Neajlov.

Pe aceste meleaguri, in anul 1461, domnitorul Vlad Tepes a ctitorit o manastire cu aspect de cetate.

Pe ruinele acestui lacas de cult, boierul Serban Radu, cel care avea sa devina domnitor al Tarii Romanesti in anul 1601, a recobstruit Manastirea Comana in anul 1588.

De-a lungul timpului, a fost de multe ori restaurata si consolidata.

In prezent, manastirea se afla intr-o stare foarte buna si atrage multi vizitatori. Este un loc ingrijit si linistit, cu o incarcatura spirituala care te copleseste.

Manastirea Comana este un monument istoric si se numara printre cele mai frumoase locuri de vizitat aproape de Bucuresti.

In incinta se poate vizita Muzeul Manastirii si Mausoleul eroilor cazuti in Primul Razboi Mondial.

16. Parcul de Aventura Comana si Delta Neajlovului

Parcul de Aventura Comana si Delta Neajlovului

Dupa ce ai vizitat Manastirea Comana iti propun sa ramai in zona pentru a explora Parcul de Aventura Comana si Delta Neajlovului. Te asigur ca sunt multe de facut si descoperit aici!

Nu doar manastirea este o atractie in Comana, ci intreaga comuna.

Pe raza localitatii se afla Parcul Natural Comana, o rezervatie naturala protejata din care face parte si Delta Neajlovului sau Delta Comana cum i se mai spune.

Zona este foarte ofertanta si ofera o multime de activitati in aer liber.

Poti sa faci drumetii prin padure, sa vezi locul unde a fost ucis Vlad Tepes, sa admiri peisajele, sa te relaxezi la picnic, sa pescuiesti si sa te plimbi cu barca pe Delta Neajlovului.

Parcul de Aventura Comana este un loc frumos amenajat, ideal pentru a petrece o zi relaxanta.

Ofera o gama variata de activitati de agrement pentru toate varstele, trasee prin copaci, perete de escalada, tiroliana peste lac, loc de joaca pentru copii, tir cu arcul si multe altele.

Daca nu esti pasionat de aventura, pur si simplu plimba-te prin Parcul de Aventura Comana la pas sau inchiriaza o bicicleta.

De asemenea, in parc vei gasi multe restaurante unde poti sa savurezi preparate delicioase.

17. Conacul Udriste Nasturel

Conacul Udriste Nasturel

Conacul Udriste Nasturel se afla tot in judetul Giurgiu, in satul Herasti. Este situat la o distanta de 24 de kilometri de Comana si vreo 40 de kilometri de Bucuresti.

Mai este cunoscut precum Casa de piatra Udriste Nasturel si este un monument istoric ce dateaza de mai bine de patru secole.

A fost construit de marele logofat si cumnatul lui Matei Basarab, Udriste Nasturel al carui nume il poarta.

In anul 1830, domeniul de la Herasti a intrat in posesia principelui sarb Milos Obrenovici care a extins si modificat conacul.

Dupa 50 de ani a devenit proprietatea lui Anastase Stolojan, urmand ca in anul 1949 sa fie nationalizat.

In momentul scrierii acestui articol, Concul Udriste Nasturel din Herasti este o proprietate privata si se afla in proces de restaurare pentru a fi introdus in circuitul turistic.

Pana atunci, poti sa il vizitezi gratuit in zilele de weekend.

18. Orasul Giurgiu

Orasul Giurgiu

Situat la aproximativ 60 de kilometri distanta de Bucuresti, orasul Giurgiu poate fi o destinatie pentru o excursie de o zi.

Desi la prima vedere s-ar putea sa nu te tenteze sa il pui pe lista cu locuri de vizitat pe langa Bucuresti, afla ca orasul detine cateva atractii turistice interesante.

Printre acestea se numara Portul Giurgiu, unde poti sa te plimbi pe faleza de pe malul Dunarii si sa te relaxezi la unul dintre restaurantele din zona. In apropiere, exista si un strand unde poti sa faci plaja pe timpul verii.

Centrul orasului Giurgiu merita si el o vizita. In Piata Unirii se afla Turnul cu Ceas, un monument istoric construit in anul 1771, atunci cand orasul se afla sub stapanire otomana. In prezent, acest simbol al orasului Giurgiu gazduieste o cafenea.

De asemenea, mai poti sa vizitezi Cetatea Giurgiu, ridicata de Mircea cel Batran in anul 1403. Din pacate, astazi mai pot fi vazute doar ruinele acestei fortificatii istorice. 

19. Ansamblul Palatului Brancovenesc din Potlogi

Ansamblul Palatului Brancovenesc din Potlogi

Printre cele mai populare locuri de vizitat langa Bucuresti se numara si Ansamblul Palatului Brancovenesc din Potlogi.

Este un loc minunat, situat la aproximativ 55 de kilometri distanta de centrul Bucurestiului.

Ansamblul Palatului Brancovenesc din Potlogi este incarcat de istorie si iti recomand sa vii sa il vizitezi.

Palatul a fost construit in anul 1698 de Constantin Brancoveanu pentru primul sau fiu Constantin al II-lea Brancoveanu.

Dupa ce domnitorul si fii sai au fost capturati si decapitati de turci, in anul 1714, Palatul de la Potlogi a fost lasat in paragina.

Abia in anul 2011 a fost restaurat si renovat, fiind deschis publicului in anul 2015.

In interiorul palatului poti sa admiri vesminte, podoabe, vesela, obiecte de mobilier, unele originale, iar altele recreate asa cum erau in timpul lui Brancoveanu.

In pretul biletului de intrare este inclus un tur ghidat de unde vei afla povesti si informatii pretioase despre istoria acestui loc.

Dupa tur, te poti plimba prin gradinile si curtea palatului care sunt foarte frumoase si ingrijite. Tot in cadrul complexului se afla si o bisericuta ce dateaza din anul 1683.

20. Orasul Targoviste

Orasul Targoviste

In trecut, Targoviste a fost capitala Tarii Romanesti, fiind un important centru cultural și politic al vremii. In prezent, este un oras plin de istorie si o destinatie turistica interesanta.

Ajungi in Targoviste in aproximativ o ora si jumatate de condus din Bucuresti. Daca vii aici intr-o excursie de o zi va fi greu sa explorezi pe indelete toate obiectivele turistice pe care le are de oferit.

Totusi, poti sa vizitezi cateva atractii importante din Targoviste, cum ar fi Ansamblul Monumental Curtea Domneasca.

Acest complex medieval cuprinde ruinele Palatului Domnesc, Turnul Chindiei, Biserica Mare Domneasca, Biserica Mica Domneasca si Muzeul Tiparului si al Cartii Vechi Romanesti.

Dupa iti recomand sa vizitezi Parcul Chindia, aflat in apropiere. Gasesti aici un loc plin de verdeata si frumos, amenajat pe malul lacului Chindia, ideal pentru agrement si relaxare.

21. Manastirea Dealu

Manastirea Dealu

In apropiere de Targoviste, la vreo 8 kilometri distanta, poti sa vizitezi Manastirea Dealu. Acest lacas de cult este situat pe un deal si ofera o priveliste frumoasa asupra orasului.

Manastirea Dealu are o mare insemnatate istorica, culturala si spirituala.

A fost construita pe la inceputul secolului al XVI-lea de Radu cel Mare, cel mai probabil pe locul unui lacas de cult ridicat de Mircea cel Batran.

Manastirea Dealu este un asezamant monahal de maicute, foarte bine ingrijit si situat intr-o locatie superba.

Adaposteste mormantul ctitorului sau, domnitorul Radu cel Mare si racla cu capul domnitorului Mihai Viteazul.

22. Manastirea Samurcasesti

Manastirea Samurcasesti

Manastirea Samurcasesti se numara printre cele mai frumoase locuri de vizitat langa Bucuresti. Este situata in localitatea Ciorogarla, la doar 20 de kilometri distanta de centrul capitalei.

Initial, Manastirea Samurcasesti din Ciorogarla a fost construita pe la inceputul secolului al XIX-lea, fiind ctitorita de vornicul Constantin Samurcas.

Insa, cutremurul din 1940 a provocat pagube majore bisericii manastirii si a fost reconstruita din temelii in perioada imediat urmatoare.

Un lucru interesant este faptul ca, in anul 1944, biserica Manastirii Samurcasesti a adapostit pentru o scurta perioada racla cu moastele Sfintei Cuvioasei Parascheva.

In prezent, racla Sfintei Cuvioasei Parascheva se afla in Catedrala Mitropolitana, unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Iasi.

Manastirea Samurcasesti din Ciorogarla este un asezamant monahal de maici. Este un monument istoric bine ingrijit, care se remarca prin arhitectura sa si prin frumusetea locului. Merita o vizita!

23. Conacul Druganescu

Conacul Druganescu

Daca esti in cautare de locuri de vizitat aproape de Bucuresti mai putin aglomerate, atunci Conacul Druganescu este destinatia perfecta.

Este situat in comuna Floresti-Stoenesti din judetul Giurgiu, la vreo 35 de kilometri distanta de centrul capitalei.

Conacul Druganescu dateaza de pe la inceputul secolului al XVIII-lea. A fost construit in stil brancovenesc de vornicul de Targoviste, Gavril Druganescu, al carui nume il poarta.

Ulterior, a intrat in posesia printesei Marina Stirbey si dupa o vreme a fost parasit.

Dupa ce a stat in paragina o buna bucata de timp, a fost restaurat si repus in valoare in anul 2012 de Protoieria Bolintin.

In prezent, gazduieste un mic muzeu etnografic care poate fi vizitat gratuit. Tot aici se afla si o mica biserica din lemn.

De asemenea, Conacul Druganescu este amplasat intr-o zona plina de verdeata care ii confera si mai mult farmec. Locul este ideal pentru o escapada relaxanta in aer liber.

24. Domeniul Manasia – Conacul Hagianoff

Domeniul Manasia - Conacul Hagianoff

Domeniul Manasia, respectiv Conacul Hagianoff se numara printre cele mai somptuoase locuri de vizitat de pe langa Bucuresti.

Se afla la aproximativ 60 de kilometri distanta de centrul capitalei, in apropiere de orasul Urziceni.

Din anul 1650 si timp de mai bine de un secol, Domeniul Manasia a apartinut familiei Cantacuzino.

In anul 1775 domeniul intra in posesia domnitorul Alexandru Voda Ipsilanti, iar acesta o vinde Principelui Efrem Obrenovici in anul 1839.

Cativa ani mai tarziu, Domeniul Manasia devine resedinta familiei Hagianoff. In anul 1900 a fost construit Conacul Hagianoff, in stil arhitectural eclectic cu influente Art Nouveau. In anul 1948, domeniul Manasia a fost nationalizat.

Incepand din anul 2006 a devenit o proprietate privata, a fost restaurat si readus la valoarea pe care o avea altadata. Domniul Manasia- Conacul Hagianoff gazduieste un centru extravagant de evenimente.

De asemenea, organizeaza frecvent evenimente tematice unde poti sa participi contra cost, in baza unei rezervari.

25. Rezervatia de Zimbri Neagra

Rezervatia de Zimbri Neagra

Pana la Rezervatia de Zimbri Neagra ai de parcurs aproximativ 75 de km din Bucuresti. O gasesti intr-o padure de la marginea comunei Bucsani, din judetul Dambovita.

Din satul Ratoaia si pana la rezervatie va trebui sa parcurgi o portiune de drum prin padure care nu este asfaltat, dar accesibil.

Rezervatia de Zimbri Neagra a luat nastere in anul 1983. Se intinde pe o suprafata de 160 de hectare si este cea mai mare din Romania.

Pentru a avea sansa sa vezi zimbri, ar fi bine sa fii aici in jurul orei 10 dimineata. Atunci cand acestia se aduna pentru a fi hraniti. Dupa ce mananca, vor pleaca in padure si va fi mai greu sa ii observi. 

O locatie asemanatoare este si Valea Zimbrilor din Acris, unul dintre cele mai interesante locuri de vizitat langa Brasov.


Bogatia istorica, culturala si frumusetea zonei au dat nastere multor locuri de vizitat langa Bucuresti destul de interesante.

De la parcuri naturale, peisaje frumoase, trasee prin padure, muzee, manastiri, conace si palate, pana la lacuri frumoase, parcuri de aventura, exista cate ceva pentru fiecare preferinta.

Fie ca iti doresti o escapada in natura, sa petreci o zi relaxanta alaturi de cei dragi sau vrei sa ai parte de adrenalina, sigur vei gasi locuri de vizitat pe langa Bucuresti potrivite.

Probabil ca pe unele le-ai frecventat deja, pe cand altele te asteapta inca sa le descoperi.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *